دیوار شکم از لایه های عضلات و تاندون های سخت که بین ران ها و کشاله ران (قسمت بالای پاها) می باشند تشکیل شده است. گاهی اوقات ضعف دیواره شکمی می تواند آن را باز کند. اگر این اتفاق بافتد، هر چه داخل آن است (مانند بافت چربی یا بخشی از روده تان) با فشار بیرون می زند.
فتق های شکمی به واسطه موقعیت ضعف در دیواره شکمی نامگذاری می شوند. شایع ترین فتق شکم در زیر آورده شده است.
1-فتق اینگیونال (کشاله ی ران). برآمدگی در کشاله ی ران ظاهر می شود و زمانی که دچار ضعف در کانال بیضه شدید اتفاق می افتد. ناحیه ای در کشاله ران جایی که اعصاب و رگ های خونی از ناحیه تناسلی حفاظت می کنند از میان لایه های عضلانی عبور می کند. فتق های بیضه در مردان بیشتر است. آنها از شایع ترین فتق ها هستند، از هر چهار نفر سه نفر مبتلا به فتق هستند.
2- فتق فمورال. به صورت برآمدگی در کشاله ران ظاهر می شود، اما کمی پایین تر است. زمانی اتفاق می افتد که بافت چربی یا روده به داخل کانال فمورال (که از طریق آن رگ های خونی بزرگ به داخل و خارج پای تان حرکت می کنند) فشار می آورند. زنان به احتمال زیاد فتق فمورال نسبت به مردان بیشتر دارند.
3- فتق برشی. زمانی است که برآمدگی در نزدیکی زخم جراحی قبلی ظاهر می شود. زمانی اتفاق می افتد که دچار ضعف دیواره شکمی ناشی از جراحی قبلی می شوید. فتق برشی ممکن است چندین سال بعد از جراحی رخ دهد. از هر 10 جراحی ممکن است در یکی از آنها این اتفاق رخ دهد.
4- فتق بطنی (همچنین به نام فتق پارامبلیکال) شناخته می شود. زمانی که برآمدگی در اطراف ناف به دلیل ضعف در لایه عضلانی در اطراف آن ظاهر می شود. فتق های بطنی در نوزادان بسیار رایج است، اما اغلب قبل از سن سه سالگی ناپدید می شوند. بزرگسالان، در زنان در طول بارداری و پس از آن و در افرادی که اضافه وزن دارند، رایج است.
5- ممکن است اصطلاح “فتق هیاتوس ” را شنیده باشید. برخلاف فتق های ذکر شده در بالا، به دلیل ضعف دیواره شکم تان نیست. این اتفاق می افتد زمانی که بخشی از شکم تان به سینه می رسد.
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....
:: بازدید از این مطلب : 200
|
امتیاز مطلب : 59
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12